START 1e semester 1 oktober 2021

ONLINE ICONEN SCHOOL op ma.mi en vr.av naar keuze. 11 lessen. Van 1 oktober  tot Kerst 2021

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met meditatie, tekenen of schilderen. Door de duidelijke instructie van Jan (20 jaar ervaring) kom je stapsgewijs tot een mooie icoon.

ONLINE PRIVÉ-LES VOOR ALLEN. Binnen twee jaar gevorderd.

De opleiding bestaat uit 4 semesters. 1e): één portret naar keuze maken van Christus, Maria de Moeder Gods, of Johannes de Doper. 2e): een andere heilige ten halven lijve, dus met kleding en vergulden. 3e): een kleine compositie met twee personen. 4e ): een grote compositie. Je krijgt wekelijks een face-to-face gesprek via Skype met een bespreking van je ingezonden werk. Tevens veel inspirerende werktekeningen (zie voorbeeld beneden), info over alle aspecten van iconen en instructiefilmpjes via een verborgen Youtube - link. Dit alles kost je 150 €. Het materiaal wordt je toegestuurd. Een startersset kost 70 €, daar zit in: 11 pigmenten voor 2 iconen, iconenplaat, transparante werktekening, 4 penselen, mahoniehouten plank 19x15 cm, mediumflesje, plastic paletje en een wekelijks Skypegesprek van 15 minuten.

Of je neemt een Pluspakket-set voor 110 €, met 11 pigmenten voor 4 iconen, iconenplaat, transparante werktekening, 5 penselen, mahoniehouten plank 25x19 cm, mediumflesje, plastic paletje en een wekelijks Skypegesprek van 20 minuten. Dit alles is meestal tegen de laagst mogelijke prijs, en in overleg kan wie al iets heeft minder aanschaffen. De lestijden zijn maandagmiddag, dinsdagmiddag en vrijdagavond. Als de fysieke lessen weer beginnen gaan de online-lessen alle naar vrijdagmiddag of in overleg anders.

Voor onze gevorderden wil ik ook Skype gebruiken, die makkelijk in het gebruik is. De scans en de foto's van je icoon worden opgestuurd en besproken. Ik zal meer dan in de fysieke les komen met parallelle iconen, iconeninfo en instructiefilmpjes. Kosten zijn laag omdat wij weinig technische aanwijzingen nodig hadden – destijds hooguit 5 minuten per les van 3 uur. Ik stel voor: een ledenprijs van 40 € exclusief materiaal en porto. Lestijden zijn maandagmiddag en vrijdagavond naar keuze. Ex-cursisten zijn ook uitgenodigd – denken jullie maar aan het prettige weerzien laatst op de expositie in Zuid-Scharwoude. Dus degenen die al bij mij geschilderd hebben hoeven niet bij nul (1e semester) te beginnen en zelf een icoon kiezen in overleg.

Wees op tijd voordat het vol is en meld je nu alvast vrijblijvend aan voor online-les en de nota zal per 15 januari te voldoen zijn. Dit is de kans voor goede iconenles als je niet in de Randstad woont, aan huis gekluisterd bent of in het buitenland verblijft. Of je bent een vastgelopen iconenschilder. En je hoeft de deur niet uit.

 

Tot ziens! Blijf gezond!

 

Meer informatie en aanmelden:

Iconen.nl

janverd@xs4all.nl (klik op link of stuur op andere wijze een bericht aan janverd@xs4all.nl).

 

                      kapjeMG