Van 5 Oktober tot Kerst 2020

ONLINE ICONENSCHOOL

Ik geef sinds 20 maart 2020, nog voor de corona-lockdown, online les en na lang nadenken ga ik ook vanaf 5 oktober weer online lesgeven in plaats van in een echt klaslokaal.

 

Online opleiding voor allen. Binnen twee jaar gevorderd.

Het curriculum bestaat uit 4 semesters. 1e): één portreticoon naar keuze maken van Christus, Maria de Moeder Gods, of Johannes de Doper, en als de tijd toereikend is ook het schilderen van handen en voeten. 2e): een andere heilige ten halven lijve, dus met kleding en vergulden. 3e): een kleine compositie met twee personen. 4e ): een grote compositie. Je krijgt wekelijks een 1-op-1 gesprek via Skype van 15* of 20** minuten in een bespreking van je ingezonden werk. Tevens veel inspirerende werktekeningen (zie voorbeeld beneden), iconeninfo en instructiefilmpjes via een verborgen Youtube-link. Kosten 150 € excl. materiaal, kosteloos toegestuurd. Startersset* 70 €, Pluspakket-set** 110 €, o.a. bestaande uit pigment voor 2 of 4 iconen, iconenplaat, plm. A5 of A4 plank, werktekening, 5 of 6 penselen. Dit alles meest tegen kostprijs, in overleg kun je minder aanschaffen voor wie al wat heeft. De lestijden zijn maandagmiddag, dinsdagmiddag en vrijdagavond. Als de fysieke lessen weer beginnen gaan de online-lessen alle naar vrijdagmiddag of in overleg anders.

PS. Degenen die al bij mij geschilderd hebben hoeven niet bij nul (1e semester) te beginnen.

 

Voor onze gevorderden- groep wil ik de vergaderapp van Skype gebruiken, die makkelijk in het gebruik is. Zo zien we elkaar en kunnen we “vergaderen” in het “klaslokaal” en ik faciliteer dat. De scans en de foto's van je icoon worden rondgestuurd en besproken. Ik zal meer dan in de fysieke les komen met parallelle iconen, iconeninfo en instructiefilmpjes. Kosten zijn laag omdat wij weinig technische aanwijzingen nodig hebben – destijds hooguit 5 minuten per les van 3 uur. Ik stel voor: een ledenprijs van 40 € exclusief materiaal en porto. Lestijden zijn dinsdagmiddag en vrijdagavond. Ex-cursisten zijn ook uitgenodigd – denken jullie maar aan het prettige weerzien laatst op de expositie in Zuid-Scharwoude.

Wees op tijd voordat het vol is en meld je nu alvast vrijblijvend aan voor online-les en de nota zal per 1 september te voldoen zijn. Dit is de kans voor goede iconenles als je niet in de Randstad woont, aan huis gekluisterd bent of in het buitenland verblijft. Of je bent een vastgelopen iconenschilder. En je hoeft de deur niet uit.

 

"Het was een zeer fijne dag met de engel Gabriël!” Marleen Janssen

“Aimabele en goede begeleiding.” Liesbeth van Keulen

“Jan Verdonk is een opmerkelijk man met lange haren en heel veel kennis." Anja van de Poll

“Dank je Anja, ik ben 30 jaar professioneel iconenschilder, 20 jaar docent, drs. theologie, byzantinoloog, publicist en voorzanger van de Grieks-orthodoxe kerk.” Jan Verdonk

“Ik wens jullie alle aandacht, discipline en inspiratie.” Guus Rekers

 

*Startersset: 11 pigmenten voor 2 iconen, iconenplaat, transparante werktekening, 4 penselen, mahoniehouten plank 19x15 cm, mediumflesje, plastic paletje. 15 minuten privé-gesprek p.w.

**Pluspakket-set: 11 pigmenten voor 4 iconen, iconenplaat,transparante werktekening, 5 penselen, mahoniehouten plank 25x19 cm, mediumflesje, plastic paletje. 20 minuten privé-gesprek p.w.

 

Tot ziens! Blijf gezond! 

Meer informatie en aanmelden:

Iconen.nl

janverd@xs4all.nl (klik op link of stuur op andere wijze een bericht aan janverd@xs4all.nl).

 

                      kapjeMG