START 1e semester: 12 februari tot en met 29 april 2024

11 lessen op ma.mi. en vr.av. naar keuze. Sinds 20 maart 2020 geef ik al online les en nu ga ik voor de zevende keer weer online met een eerste semester. Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met meditatie, tekenen of schilderen. Door de duidelijke instructie van Jan (24 jaar ervaring) kom je stapsgewijs tot een mooie icoon.

 

Ik heb een impressie van de les op Internet gezet van het tweede semester over een klein detail van het gelaat, het tweede licht verzachten. Online voorbeeld schilderles of klik op foto

les

 

ONLINE PRIVÉ-LES VOOR ALLEN. Binnen twee jaar gevorderd.

De online lessen, deze gaan gewoon door. Online privé-les voor allen. Binnen twee jaar gevorderd.
De opleiding bestaat uit 4 semesters. 1e): één portret naar keuze maken van Christus, of Maria de Moeder Gods. 2e): een andere heilige ten halven lijve, dus met kleding en vergulden, nl. Christus of Maria de Moeder Gods. 3e): een kleine compositie met twee of drie personen. Voor het 3e semester doe ik een paar voorstellen van voorbeelden en je kunt zelf ook aandragen welke icoon je favoriet is of je aan je hart gaat. Bv. de Annunciatie of een andere feestdagicoon, een Madonna met kind kan ook in alle varianten. Ik heb heel veel. Die zet ik dan als voorbeelden op mijn blog zodat je ze ziet. Ik schilder niet meer mee. Je zet de icoon op zoals je geleerd hebt. 4e ): een grote compositie. Je krijgt wekelijks een face-to-face gesprek via Zoom (niet meer met Skype) met een heel nuttige bespreking van je ingezonden werk. Tevens veel inspirerende werktekeningen, info over alle aspecten van iconen en 25 instructiefilmpjes van 10 minuten (ik schilder hetzelfde met jou mee) via een privé - Youtube - link. Dit alles kost je 150 €, het lesgeld. Het materiaal wordt je toegestuurd. Een startersset kost 70 €, daar zit in: 11 pigmenten voor 2 iconen, iconenplaat, transparante werktekening, 4 penselen, mahoniehouten plank 19x15 cm, mediumflesje, plastic paletje en een wekelijks Zoomgesprek van 15 minuten.
Of je neemt een Pluspakket-set voor 110 €, met 11 pigmenten voor 4 iconen, iconenplaat, transparante werktekening, 4 penselen, mahoniehouten plank 25x19 cm, mediumflesje, plastic paletje en een wekelijks Zoomgesprek van 20 minuten. Dit alles is meestal tegen de laagst mogelijke prijs, en in overleg kan wie al iets heeft minder aanschaffen. De lestijden zijn maandagmiddag en vrijdagavond. Nu de fysieke lessen weer beginnen gaan de online-lessen op deze dagen door.
Wees op tijd voordat het vol is en meld je nu aan voor de online cursus en de nota zal per 10 januari te voldoen zijn. Dit is de kans voor goede iconenles als je niet in de Randstad woont, aan huis gekluisterd bent of in het buitenland verblijft. Of je bent een vastgelopen iconenschilder. En je hoeft de deur niet uit.

 

Tot ziens! 

 

Meer informatie en aanmelden:

Iconen.nl

janverd@xs4all.nl (klik op link of stuur op andere wijze een bericht aan janverd@xs4all.nl).

 

                      kapjeMG