2 Kloosterweken met de bekende iconenschilder en Jans leraar Neoklis.

1e Schilderweek met Neoklis in het klooster Onze Lieve Vrouwe Ter Nood van 2 augustus tot/met 9 augustus 2020. Voor beginners en gevorderde schilders. Wachtlijst. Externe overnachters zijn nog welkom.

Locatie: Hoogeweg 65, 1851 PJ Heiloo

Accommodatie: Eenpersoonskamer. Uit te breiden naar tweepersoonskamer. Vol pension.
Maximaal aantal cursisten: 12
Cursusprijs: € 185 en € 45 inschrijfgeld, (voor 65+ en voor inkomens op minimumniveau € € 170 en € 45) inclusief BTW.

Logies: € 465 (€ 350 in geval van 2 pss.)
Na inschrijving ontvangt u nog de materiaallijst en de deelnemerslijst.
Programma: in deze week is het doel een eenvoudige icoon te schilderen. Per dag wordt 6 uur geschilderd: ‘s ochtends geeft
Neoklis les en ‘s middags Jan. En we zullen ook een middag aan ontspanning (fietsen of een andere excursie) besteden.
Deelnemers hebben al voor vertrek in overleg hun te schilderen icoon gekozen. Onze iconen zijn "volgens de canon", d.w.z. goedgekeurd door de orthodoxe kerk.
Verder is er korte informatie in de vorm van inleidingen over kerk-, kunst- en wereldgeschiedenis in relatie tot de iconen, orthodoxe spiritualiteit, materiaalkennis, anatomie, Byzantijnse muziek, en verder zingt men de iconenhymne, leest men het iconenschildersgebed.
Aanmelding: cursisten kunnen zich per email aanmelden. U krijgt zo snel mogelijk bericht of u geplaatst bent. Na betaling van € 45 inschrijfgeld is de inschrijving definitief.  Het cursusgeld dient een maand vòòr aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. Bij annulering is altijd het inschrijfgeld van € 45 verschuldigd, en bij annulering binnen een maand vòòr aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden u aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten bij bank, verzekeringsadviseur of ANWB (kosten ± 5% van de cursusprijs).
Informatie en aanmelding bij Jan Verdonk, per
e-mail (klik op link of stuur op andere wijze een bericht aan  janverd@xs4all.nl).
Betaling: d.m.v. een te ontvangen nota.


2e
Schilderweek met Neoklis in het klooster Onze Lieve Vrouwe Ter Nood van 7 tot/met 14 september 2020. Voor beginners en gevorderde schilders. SCHILDERWEEK GEANNULEERD,

 

 

 

Als een cursus vol is, kunt u zich bij mij op de wachtlijst laten zetten.