Intensive workshop Iconen schilderen voor (amateur)kunstenaars op 26 januari 2020.

Een goed tempo, veel info en goudleggen. Ook gevorderde iconenschilders welkom.

Van 13.00-18.00 uur op zondag 27 september 2020 in Amsterdam

korte workshopsOp deze dag kan men de techniek van de oude Griekse meesters in enkele uren leren. We beperken ons tot het gezicht van een engel naar drie mogelijke voorbeelden. Een grondregel is: we modelleren het gezicht door 3 lagen steeds lichtere kleur op een donkere grondkleur. Alle regels, termen en materialen komen aan bod. Bovendien is er veel achtergrondinformatie over de icoon, want Jan Verdonk is behalve iconenschilder ook orthodox theoloog.

Denkt u er aan om een lunchpakketje mee te nemen?


zo schilder je iconen

 

Kosten p.p. € 75,-
Maximaal aantal cursisten: 12.
Informatie of aanmelden bij Jan Verdonk, liefst per e-mail (klik op link of stuur op andere wijze een bericht aan janverd@xs4all.nl), of bel 020-6259644.
Betaling: d.m.v. een te ontvangen factuur.

 

 

 

 

Voor uw schildergroep, atelier, school of kerk:

Er is de mogelijkheid om Jan Verdonk naar uw schildergroep of atelier, school, bibliotheek, volkuniversiteit, huisvrouwen/vriendinnenclubs of kerk te laten komen voor een iconenworkshop. De inhoud wordt in overleg op maat gesneden naar uw wensen. We werken schoon: de temperaverf gaat er met een natte doek af.

 • Engel schilderen (5 uur), met eitempera voor iedereen. We bieden een prachtige workshop aan, waarin gaandeweg onder het zelf schilderen van een iconengezicht ook alle mogelijke informatie rond de iconen gegeven wordt, bijvoorbeeld over materialen, kunstgeschiedenis en spirituele betekenis. De workshop duurt 5 uur. Een uitvoerige beschrijving vindt u hierboven.

 • Reacties:

  "Jan Verdonk is een opmerkelijk man met lange haren en heel veel kennis."  Kunstzinnig.nl

  “Hartelijk dank voor de fijne middag waarin je me de beginselen van een icoon leerde, en liet ervaren!” Joke van Raalten

  “Het was een zeer fijne dag met de engel Gabriël!” Marleen Janssen

  “Ik wilde u even bedanken voor de geweldige dag afgelopen zaterdag!” Miriam Sadik

  “Ik heb de workshop (24 jan) heel erg leuk gevonden.” Emmy Maas